Varför hiphop är världens i särklass bästa musikgenre.

2010-02-14 • 18:11:01
Texterna:

Visst kan texterna vara väldigt bra i andra genres också men du kan aldrig känna samma inlevelse, samma glöd och samma passion som i hiphop. Hur dom verkligen menar varje ord dom säger. Hur dom verkligen brinner för orden dom spottar. En hiphopartist skriver i princip alltid sina egna texter.. Det är också en unik sak för denna genre. Hur ofta skriver en rappare INTE sin text själv tex? Nej, precis. En hiphoplåt kan verkligen kan vara som en långfilm. Texten. Ta Eminems "Stan" som exempel eller Immortals "Dance with the devil". Det går att berätta en hel lång historia i en hiphoplåt.. Och det är jävligt svårt att göra i någon annan genre.

Beatsen:

Ett riktigt tungt bra är bland det bästa som finns inom musik enligt mig. Det kan vara ett beat som får en att vilja skaka rumpa. Det kan vara ett beat som är så hårt och tungt så att bröstkorgen hoppar till lite. Beats är smarta och gör jääävligt mycket i en hiphoplåt. Ett bra exempel på det är 50 Cent. En kass rappare men hans image samt hans beats/producenter har gjort honom till en av genrens allra största. Beats gör låten skulle jag vilja säga.

Feats:

Jag har svårt att se att någonting i musikvärlden är fetare än när många rappare tillsammans gör en låt. När dom avlöser varandra och flera olika hiphopstilar blandas. Jag älskar det verkligen! Speciellt när flera favoritrappare gör låtar tillsammans.. Som i "Swagger like us", "Forever" eller nu senast i "Drop the world". Det blir verkligen så jävla häftigt. Sån enormt mäktigt känsla. Då också såklart tio gånger mäktigare när dom sen kör det live. Då är det helt oslagbart. Då är det musikorgasm och rå konst när det är som allra bäst.

Invändningar på det?


A Part of your mind
Postat av: Njaae

Ja. De är inte direkt den mest musikalaste genren. Väldigt sällan beatsen är bra, Drop the world och Stan som du nämnde, de är väldigt bra låtar, men det finns mycket färrre bra hiphop låtar än vad vet jag, pop eller rock?

2010-02-14 • 20:23:26
Postat av: emil

Musikalaste?



Det finns ingen musik som per definition är dålig.

Man kan naturligtvis TYCKA att den är dålig, men det betyder alltså inte att den är det. Det Person 1 tycker är värdelöst, det tycker Person 2 är det mest fantastiska han nånsin hört. Och så vidare.



Man kan diskutera i evigheter huruvida en musikstil skulle vara bättre än nån annan, utan att komma nånstans.

Man fyller en påse med det lösviktsgodis man tycker är gott, och man lyssnar på den musik man tycker är bra, sen om folk inte gillar godiset i din påse kan dom ju ge fan i att smaka, och gillar dom inte musiken kan dom dra åt helvete och hålla käften och dö.



Invändningar på det?

2010-02-14 • 22:00:23
URL: http://emil.blogg.se/
Postat av: Valentin

Asså "njaaa" kanske lyssnar på mer pop och rock och just därför kan mer om dem. Lovar att den personen tex inte ens vet vem biggie var och definitivt inte har koll på young money osv... Finns ju en helt ocean av hip hop, ganska korkat uttalande.

2010-02-14 • 22:09:52
Postat av: Anonym

Känns så larvigt på något sätt att sitta som en vit kille och lyssna på gangster hiphop, samma melodi som går om och om igen och nån som bara står och snackar. Jag står för de jag tycker.

2010-02-14 • 22:17:47
Postat av: Valentin

Asså det kan du ju inte säga! Du är ju helt ryggradslöst anonym, hur kan du säga att du står för något då! Uppenbarligen så vet du inte vad dom orden innebär =)

2010-02-14 • 22:26:26
Postat av: Anonym

Äh.

Lika väl som att tycka att hophop är den "bästa genren" kan jag ju tycka att det är ett korkat uttalande, då det är jäkligt relativt enligt dig vad man tycker, aight?

2010-02-15 • 08:32:44
Postat av: willé

Jag tror inte han, eller ni för den delen, skulle få någon vinning av att veta vilka varandra är. Det är helt irrelevant. Stå för en åsikt,(så länge det inte är kränkningar av något slag)tycker jag är helt okej i detta fall. Han har minst lika mycket rätt att stå för sitt, som du.



Ställer mig på den anonyme mannens sida.=) ha

2010-02-16 • 00:44:58

A Part of Your Mind

Du heter

Komma ihåg dig?

E-mail

Blogg

Wooords


Trackback
RSS 2.0